It was a dream to design and renovate this exciting waterfront home. This multi-level house features 4 bedrooms, 3 bathrooms, a main kitchen and family room, plus a secondary kitchen and alfresco on the lower level.

One of the objectives of this project was to incorporate a lift, which we installed in the original staircase to the garage, hidden behind a beautiful VJ clad wall. This gave us a chance to install a new staircase in a different location, which improved the functionality of the space. For this, we designed a timeless timber staircase, with glass panels and white powder-coated handrails.

With this new layout we incorporated a new kitchen to the rear to enable indoor and outdoor dining when catering for larger groups. We replaced sharp angles with smooth curves in the main kitchen and added custom built-in banquet seating that enables this small space to feel large and harmonious. The soft angles in both cabinetry and furniture create a sense of comfort and ease within the space.

The combination of timber and warm grey tones with the textured marble and stone creates beautiful patterns within each space. Illuminating the house with warm understated lighting and the use of beautiful linen window treatments were critical elements in the success of this interior softening the spaces – creating a modern, peaceful and inviting environment.